Nieuwe Eindejaarscadeautraditie

DE GUTMENSCH SCHEURKALENDER

Je bent voor of tegen vluchtelingen. Daar zit niks meer tussen.
We kennen de argumenten: een ‘tsunami van nepvluchtelingen’ bedreigt onze verzorgingsstaat, we worden omgevolkt waar we
bij staan, linkse wegkijkers leveren onze vrijheid uit aan de islam
en onze dochters worden in boerka’s gepropt.

In het publieke debat over vluchtelingen laat de linkervleugel zich vaak aftroeven met argumenten waar ze zo gauw niets tegenin
kan brengen.

Met de Gutmensch Scheurkalender staat u niet meer met uw mond vol tanden en voelt u zich niet langer machteloos over wat u als eenvoudige burger kunt doen tegen verrechtsing en populisme.
De Gutmensch Scheurkalender voorziet gebruikers elke dag van feiten en context waarmee u de discussie vol zelfvertrouwen en puntig kunt voeren.

Met de Gutmensch Scheurkalender geven wij het debat in Nederland een frisse impuls, terwijl u zich tegelijkertijd nooit meer het hoofd hoeft te breken over een sint- of kerstgeschenk waar de ontvanger een heel jaar lang plezier van heeft. Steeds meer medeschrijvers melden zich. We maken met z’n allen van de kalender een nieuwe, prikkelende eindejaarstraditie.

Adriaan van Dis, Geert Mak, Sheila Sitalsing, Tommy Wieringa, Jeroen van Merwijk, Micha Wertheim, Rodaan Al Galidi, Kristien Hemmerechts, Joep Bertrams, Abdelkader Benali en nog honderd andere bekende en minder bekende schrijvers, journalisten, cabaretiers, fotografen, wetenschappers, dichters en kunstenaars schreven mee aan deze kalender. Ze vertellen hun persoonlijke verhalen, maken grappen, tekeningen en gedichten en delen hun kennis.

Elk kalenderblaadje is een feestje voor het hart en ook voor het oog, dankzij de tekeningen van kunstenares Saskia Pfaeltzer en de eigenzinnige vormgeving van Saskia Kunst.

De Gutmensch Scheurkalender wordt gemaakt door:
Linda Polman (eindredactie), Saskia Kunst en Saskia Pfaeltzer,
i.s.m. Uitgeverij Jurgen Maas.

Winkelprijs: € 15
ISBN 978 94 91921 76 6

contact@gutmensch.org
info@uitgeverijjurgenmaas.nl
www.gutmensch.org